Πρόσκληση Υποβολής Άρθρων στη Διεθνή Ηλεκτρονική Περιοδική Έκδοση - «Θεωρία και έρευνα στις επιστήμες της αγωγής» | TOP CHANNEL Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.toptv.gr

0
Πρόσκληση Υποβολής Άρθρων στη Διεθνή Ηλεκτρονική Περιοδική Έκδοση –
«Θεωρία και έρευνα στις επιστήμες της αγωγής»




Ανακοινώνεται η διεθνής ηλεκτρονική περιοδική έκδοση με κριτές που επιγράφεται:

Θεωρία και έρευνα στις επιστήμες της αγωγής

Το παρόν κείμενο κηρύσσει την έναρξη υποβολής άρθρων, ώστε μετά τη διαδικασία κρίσης να κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος της.
Κάθε ενδιαφερόμενος επισκέπτεται την ιστοσελίδα http://periodiko.inpatra.gr συμπληρώνει την ηλεκτρονική φόρμα με τα απαραίτητα στοιχεία και στη συνέχεια αποστέλλει το υποψήφιο προς δημοσίευση κείμενο μέσω email στη διεύθυνση periodiko@inpatra.gr.
Το κείμενο πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές κειμένων που είναι αναρτημένες στην παραπάνω ιστοσελίδα.

Σκοπός της έκδοσης

Το περιοδικό δημοσιεύει πρωτότυπες επιστημονικές-ερευνητικές εργασίες που πραγματεύονται ζητήματα ερευνητικού ή θεωρητικού ενδιαφέροντος για τις επιστήμες της εκπαίδευσης και της αγωγής από τον ελληνικό και διεθνή χώρο. 
Ο κύριος σκοπός του εκδοτικού αυτού εγχειρήματος είναι να εξομαλύνει τις φυσικές δυσκολίες που προκύπτουν κατά τη διασύνδεση θεωρίας και πράξης στον ευρύ επιστημονικό χώρο της εκπαίδευσης και της αγωγής.
Στόχος είναι να καλύπτει σταδιακά όλες τις εκφάνσεις της εκπαίδευσης σε θεωρητικό και ερευνητικό επίπεδο και να ωθήσει τόσο τους νέους επιστήμονες στην έρευνα όσο και να δώσει βήμα δημοσίευσης άρθρων στους ήδη καταξιωμένους επιστήμονες.
Με τον τρόπο αυτό, δίνεται έμφαση στη σημασία της επαφής πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και νέων ερευνητών, ώστε να προωθηθεί η έρευνα και η επιστημονική πρόοδος, και παράλληλα να δοθεί ανοιχτό βήμα για την ενεργό συμμετοχή τους στον ετερόκλητο επιστημονικό, θεωρητικό και ερευνητικό διάλογο.

Η διαδικασία της κρίσης

Οι κλασικές προδιαγραφές διασφάλισης της επιστημονικής εγκυρότητας επιτυγχάνονται με την αυστηρή διαδικασία έγκρισης των υποψήφιων εργασιών από κριτές. Ανακοινώσιμα κρίνονται μόνο κείμενα που ελέγχονται από την επιτροπή κριτών του περιοδικού, η οποία συγκροτείται από διακεκριμένους εξειδικευμένους επιστήμονες σε διεθνές επίπεδο.

Κυκλοφορία

Κάθε τεύχος του περιοδικού κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση: http://periodiko.inpatra.gr και θα τυπώνονται αντίτυπα για κάθε ενδιαφερόμενο. Κάθε συγγραφέας επιβαρύνεται με την εκτύπωση 4 αντιτύπων.
Το περιοδικό θα κυκλοφορεί σε διάφορες γλώσσες, αλλά κάθε τεύχος θα είναι μονόγλωσσο. Το τεύχος θα κυκλοφορεί εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσης ικανού αριθμού κειμένων σε μια συγκεκριμένη γλώσσα, όπως ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, με δυνατότητα έκδοσης τευχών και σε άλλες γλώσσες.
Αυτό σημαίνει π.χ. ότι το πρώτο τεύχος στην ελληνική γλώσσα θα κυκλοφορήσει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσης σε ικανό αριθμό κειμένων. Το ίδιο θα ισχύει και για κάθε άλλη γλώσσα.

Ο Διευθυντής έκδοσης
Παντελής Γεωργογιάννης

Δημοσίευση σχολίου

 
Top